За Несебър
Уникален е по своята хубост и местоположение остров, свързан със сушата само с тясна ивица земя и с непосредствената близост до най-големия Черноморски курорт - Слънчев бряг, Несебър е единствената по нашето крайбрежие комбинация от старинен град и модерен курорт.

Освен с насладата от слънчевите плажове, почивката в Несебър ще Ви срещне с дълбокото обаяние на древността, богатата история и удивителната красота на града - символ на духовност и традиции през вековете. Старият град е паметник на културата, включен в листата за световното културно наследство. Несебър е един от най-старите градове в Европа и най-богат на архитектурни паметници от Средновековието в България. Наследник е на древното тракийско селище Месембрия, основано в далечното второ хилядолетие преди Христа. Името му означава град на Мелса. По време на римската епоха слага край на един от най-бляскавите периоди в историята на града - елинистичната епоха. Тогава градът процъфтява с търговията си с други градове, като тук са се секли монети от бронз и сребро. Следва византийското му време, докато не бива превзет от хан Крум и добавен в пределите на българската държава. Апогеят в развитието му е царуването на цар Иван Александър (1331-1371), когато е един от най-важните центрове в България.

Днес Несебър е архитектурно-градоустройствен и археологичен резерват. Освен забележителности, той предлага на туристите множество забавления и атракции. Градът разполага с богата база на настаняване в множеството хотели в Несебър.